Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Classroom Games Vol. 2

Παρακάτω σας γράφω μερικά ακόμα παιχνίδια που μου αρέσει να παίζω στην τάξη ώστε να 'σπάω' λίγο το μάθημα και να περνάει η ώρα πιο ευχάριστα.


1) Bang!
Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε ένα κουτί ( π.χ από παπούτσια), χαρτί (πάνω στο οποίο θα γράψουμε λέξεις τις οποίες τα παιδιά έχουν διδαχτεί καθώς και μερικά BANG!). Αφού γράψουμε τις λέξεις και τα BANG! σε κομμάτια χαρτί, τα διπλώνουμε και τα ρίχνουμε στο κουτί. Ο κάθε μαθητής καλείτε να σηκωθεί, να τραβήξει ένα χαρτάκι και να διαβάσει την λέξη που βλέπει γραμμένη, σωστά. Εάν τα καταφέρει τότε κρατά το χαρτάκι, εάν όχι τότε αφήνει πάλι μέσα το χαρτάκι. Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής τραβήξει ένα BANG! τότε πρέπει να επιστρέψει τις λέξεις του όλες πίσω.





2) Colour Game

Κόβουμε κυκλικά κομμάτια χαρτόνι σε διάφορα χρώματα. Τα τοποθετούμε στην τάξη μας σε κύκλο. Βάζουμε μουσική και τα παιδιά γυρνούν γύρω από τα χρωματιστά χαρτόνια. Όταν σταματάμε την μουσική, το κάθε παιδί στέκεται δίπλα από κάποιο χρώμα. Τότε εμείς ρωτάμε ' ποιος στέκεται διπλά στο (χρώμα) ;' ('Who's beside the colour (name of colour?'). Το παιδί που βρίσκεται δίπλα στο χρώμα πρέπει να σηκώσει το χέρι του και ο χορός συνεχίζει μέχρι να σηκώσουν όλα τα παιδιά το χέρι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου