Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

The Word Chain...


Ένα από τα παιχνίδια του πεντάλεπτου ( όταν μας μένουν λίγα λεπτά ελεύθερα) που αγαπώ είναι το Word Chain που βλέπετε στην φωτογραφία. Είναι ένα παιχνίδι που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να θυμηθούν λέξεις που έχουν μάθει στην γλώσσα που διδάσκονται. Επιπλέον μπορεί να γίνει από πολύ εύκολο μέχρι δύσκολο.
 

Το Word Chain στον πίνακα
Γράφω συνήθως μια λέξη εγώ (οποιαδήποτε) και τα παιδιά με τη σειρά πρέπει να σκεφτούν μια λέξη που αρχίζει με το τελευταίο γράμμα της προηγούμενης και να την γράψουν. Εάν δεν θέλετε να υπάρχουν νικητές και χαμένοι τότε αφήνετε τα παιδιά να γράφουν λέξεις μέχρι να πείτε STOP. Εάν θέλετε να υπάρχει νικητής τότε μπορείτε να δώσετε συγκεκριμένο χρόνο στο κάθε παιδί για να σκεφτεί μια λέξη. Αν τον ξεπεράσει τότε βγαίνει. Επίσης βγαίνει από το παιχνίδι και ο μαθητής που θα γράψει μια λέξη λάθος. Αυτός που θα μείνει τελευταίος είναι ο νικητής (αν και μάλλον θα σας προλάβει το κουδούνι). Εάν το τμήμα σας είναι σε αρκετά καλό επίπεδο τότε μπορείτε, αντί να τους βάλετε στην σειρά, να εξηγήσετε πως ο μαθητής που θα σκέφτεται την λέξη πρώτος θα την γράφει και θα παίρνει τον πόντο. 

To Word Chain προφορικά
Για να γίνει ακόμα πιο δύσκολο μπορείτε να κάνετε όλη αυτή τη διαδικασία χωρίς όμως τα παιδιά να γράφουν τις λέξεις στον πίνακα...

 Δοκιμάστε το...



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου