Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Christmas Treasure Hunt!!



Στην σημερινή μου ανάρτηση θα σας παρουσιάσω ένα παιχνίδι το οποίο είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχω παίξει Χριστούγεννα με τους μαθητές μου. 

Την φανταστική ιδέα 'έκλεψα' από την κυρία Ράνια Ρεπάνου, επίσης καθηγήτρια Αγγλικών όταν παρακολούθησα παρουσίαση της ίδιας στο Christmas Event του TESOL. Από την πρώτη στιγμή σκέφτηκα πως θα μπορούσα να προσαρμόσω την ιδέα στα δικά μου τμήματα κι έτσι την τροποποίησα και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Έφτιαξα 10 φακέλους, τους αρίθμησα και μέσα έβαλα μια ερώτηση σε σχέση με τα Χριστούγεννα για τα μεγαλύτερα επίπεδα και μια εικόνα με επιλογές λέξεων για τα μικρότερα. Μαζί με την ερώτηση ή την εικόνα έβαλα κι ένα κόκκινο χαρτάκι το οποίο τα παιδιά άνοιγαν αφού απαντούσαν την ερώτηση και αυτό τους οδηγούσε στον επόμενο φάκελο. Ο σκοπός τους ήταν να φτάσουν στον τελευταίο φάκελο του οποίου το κόκκινο χαρτάκι τους έδειχνε που ήταν κρυμμένα τα δωράκια και τα Gingerbread Cookies που τους ετοίμασα με τα χεράκια μου. Για να το κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον, όπως πρότεινε η κυρία Ρεπάνου δυσκόλεψα λιγάκι κάποια από τα Clues γράφοντας την θέση του επόμενου φακέλου ανάποδα, σε mirrored text, με σχέδιο αντί για λέξεις, με μικροσκοπικά γράμματα αλλά και με λάθος σειρά των λέξεων ώστε να παιδευτούν λιγάκι.  Έκρυψα τους φακέλους και τα δωράκια στο σωστό σημείο (εκμεταλλεύτηκα όλη τη σχολή μας και όχι μόνο την τάξη μας), τους έδωσα καθρεπτάκια και μεγενθυτικούς φακούς και τους είπα πως μπαίνοντας στην τάξη μας το μεσημέρι διαπίστωσα πως λείπουν τα δώρα και τα κεράσματα τους και πως στην θέση τους βρήκα ένα σημείωμα (στο οποίο είχα γράψει νωρίτερα τις οδηγίες του παιχνιδιού) και τον φάκελο νούμερο 1. Για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον έδωσα φακέλους και σε συναδέλφους και όταν ανακάλυπταν πως ο επόμενος φάκελος βρισκόταν σε μια αίθουσα χτυπούσαν και ζητούσαν στα Αγγλικά πάντα τον φάκελο από τον καθηγητή-ρια που βρισκόταν μέσα.'Ετσι παίξαμε, διασκεδάσαμε και τα σχόλια που πήρα από τα παιδιά ήταν καλύτερα από κάθε άλλη φορά. Παρακάτω σας έχω ανεβάσει και τις ερωτήσεις που έβαλα στους φακέλους. Μπορείτε εύκολα να τις κατεβάσετε.

Την κυρία Ρεπάνου θα βρείτε στο raniarpn@yahoo.gr και στο https://www.facebook.com/rania.rania.92123015

Ξέρω πως για τα φετινά Χριστούγεννα τα μαθήματα σας προφανώς έχουν τελειώσει όμως σκέφτηκα να το ανεβάσω όπως και να έχει. Άλλωστε είχε τέτοια επιτυχία που σκέφτομαι να το μετατρέψω και σε Easter Egg Hunt!!
Enjoy!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου